дом Икономика София и Пловдив ще привличат инвеститори заедно

София и Пловдив ще привличат инвеститори заедно

190
ДЯЛ

Столична община и Община Пловдив стартираха инициатива за сформиране на национално обединение на големите индустриални центрове в България, което цели да изгради единна стратегия за налагане на страната ни като привлекателна дестинация за инвестиции.

Идеята на обединението е чрез общи усилия, споделяне на ресурс и единна маркетингова стратегия страната ни да увеличи чуждестранните инвестиции у нас и привлече стратегически инвеститори.

На среща в Пловдив беше решено да бъдат поканени и другите големи индустриални центрове, за да се направи общо национално обединение.

Екипите на градовете ще работят и по създаването на национална кампания, която цели да ориентира големите чуждестранни работодатели къде у нас могат да открият своето място за инвестиции според конкретните нужди.

Според зам.-кмета на Пловдив Стефан Стоянов големите градове имат огромен потенциал заедно да позиционират България сред водещите дестинациите за инвестиции в ЕС.

Една от предвидените инициативи за привличането на инвеститори е и идеята за представяне на България пред топ работодатели в Европа, пред които да бъдат презентирани предимствата ни пред останалите страни в региона.