дом Бизнес Спедиторски фирми се оплакват от липса на шофьори при 3000 лева заплата

Спедиторски фирми се оплакват от липса на шофьори при 3000 лева заплата

789
ДЯЛ

Изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачиЙордан Арабаджиев, се оплака пред колеги, че в бранша ставало все по-трудно да намира шофьори за международен транспорт.

Оказва се, че бизнесът изпитвал липса на общо 7000 служители и това при положение, че месечното възнаграждение възлизало на 3000 лева.

Младите работници днес отбягват тази професия, поради редица причини, а малцината, останали в бранша, са близо до пенсионна възраст.

Това, което г-н Арабаджиев, не отчита, е, че заплатите за международните шофьори преди 10 или 15 години са били от порядъка на 6000 до 10 000 лева, а днешното възнаграждение е наполовина в най-добрия случай.

Стари шофьори на камиони се хвалят, че е имало години, в които са били сред най-добре платените хора в цялата страна, а днешните заплати били „смехотворни“ на фона на не чак толкова далечното минало.

Работата на международния шофьор включва отсъствие от близки и семейство в продължение на седмици, че понякога и месеци, което е прекалено висока цена за подобна заплата.

Източник: Nova