дом Здраве Спор между областния и общинския щаб за ограниченията на публиката

Спор между областния и общинския щаб за ограниченията на публиката

116
ДЯЛ

До момента в Община Пловдив не е постъпило официално уведомление и информация за допълнително въведени противоепидемични мерки от Областния оперативен щаб. Постъпило е единствено писмо, в което се изисква от общините да го информират за предстоящи масови мероприятия. Това уточниха от пресцентъра на общинската администрация, след като по-рано днес обявиха, че всички културни и други събития могат да се провеждат при заетост на местата до 50%.

„В момента Общинският кризисен щаб се придържа стриктно към указанията на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев от вчера, според които кметовете на общини да издават заповеди за прилагането на въведените мерки в рамките на техните правомощия“, пишат в писмо до медиите от общината.
С вчерашната заповед на здравния министър Областните кризисни щабове вече имат правомощия да прилагат и допълнителни мерки, според специфичната ситуация в региона. Припомням, че още вчера от Областния кризисен щаб оповестиха, че допълнителните мерки за региона включват намален до 30, а не до 50 процента капацитет за публиката на Античния театър и лятно кино „Орфей“.

Довечера на тези две сцени започват фестивалите „Opera Open““ и „Филмови нощи във Филипополис“.