дом Криминале Съдят мъж за убийство от 2003 година

Съдят мъж за убийство от 2003 година

628
ДЯЛ
Разкритият по случая са едва от миналата пролет

Днес окръжната прокуратура внесе обвинителен акт срещу 30-годишен жител на квартал „Столипиново“ за смъртта на 26-годишен него съкварталец от 2003 година.

Престъплението е останало потулено в продължение на толкова дълго време, тъй като свидетелите на убиеца били негови приятели.

На 13 декември въпросната година екип на „Спешна помощ“ констатира смъртта на мъжа, който едва се добрал до съседи, за да потърси помощ, но тежката кръвозагуба в следствие на наръгването с нож в гърба го погубила преди медиците да стигнат до мястото.

Оказва се, че двамата с нападателя влезли в конфликт, заради жена, като жертвата първа потърсила саморазправата, но след няколко удара с голи ръце хуква да бяга. В последствие е догонен и намушкан с нож в близост до река Марица.

Историята става известна на полицията чак през пролетта на 2017 година, когато и убиецът е направил самопризнания за делата си.

Сега го грози затвор между 5 и 20 години, като единственото смекчаващо вината обстоятелство е, че е бил непълнолетен по време на инцидента.