дом Здраве Трима служители от една фирма са сред новите случаи на ковид в...

Трима служители от една фирма са сред новите случаи на ковид в Пловдив

112
ДЯЛ

24 са новите заразени с коронавирус в Пловдив през последното денонощие. С тях общият брой на пациентите, жители на пловдивска област става 498.

Хоспитализираните за двата дни – понеделник и днес, са 6, като общият брой на лекуваните в болниците е 59. В отделенията има и хоспитализирани пациенти, които чакат резултат и потвърждаване за COVID-19.

Оздравелите пациенти са 122, като за последните 48 часа са 14. На домашно лечение са 304. Това съобщи по данни на РЗИ областният управители и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева.

Сред новите случай най-младият пациент е на младеж на 19 години, който е хоспитализиран, а най-възрастният е мъж на 82 години – на домашно лечение.

Сред новорегистрираните има трима служители на фирма за обработване на документи за чужбина, като там се извършва проучване и са дадени указания за противоепидемични мерки от РЗИ.

Има и нов случаи на мъж, който е посетил мача ЦСКА –Локомотив в столицата, той е на домашна изолация.

„Към момента нямаме други нови огнища. Повечето от случаите не са свързани, но се проучват контактни хора и РЗИ дава необходимите предписания. В последните дни се увеличава броят на хората, които по желание си правят тест за коронавирус. Ситуацията се следи и анализира ежедневно. В понеделник предстои заседание на Медицински щаб“, коментира областният управител.

Към днешна дата най-много заболели има в Пловдив – 311. В останалите общини: Карлово – 19, Кричим – 22, Хисаря – 4, Родопи – 57, Стамболийски – 16, Калояново – 1, Перущица – 20, Раковски – 7, Марица – 10, Асеновград – 18, Брезово – 2, Куклен – 3, Садово – 6, Първомай – 1. Нова община е Съединение с 1 регистриран случай.