дом Здраве Тумор, колкото човешка глава, отстраниха пловдивски лекари от 66-годишен пациент

Тумор, колкото човешка глава, отстраниха пловдивски лекари от 66-годишен пациент

757
ДЯЛ

Уролози в Пловдив отстраниха тумор с размерите на човешка глава от корема на пациент, съобщиха от БТВ.

Операцията продължила повече от 6 часа, а туморът е стигал от пикочния мехур чак до диафрагмата, притискал и голям кръвоносен съд. На лекарите се наложило дори да потърсят съдействие от двама известни хирурзи – съдовия проф. д-р Васил Анастасов и коремния д-р Радослав Дамянлиев. След интервенцията пациентът благодари на спасителите си и каза, че се чувства добре.

Образуванието е поне на 2 години, смятат лекарите. А спасеният пациент разказа, че миналата година през ноември започнали първите симптоми, но той не им обърнал внимание. След време неразположението се върнало и 66-годишният Петър Динев потърсил лекарите в Пловдив, които поставили страшната диагноза.

„Трудно ми е да повярвам, че съм бил болен от толкова много време”, недоумява Петър, който е натрупал целия си трудов стаж в строителството.

„Работата ми беше изтощителна и напрегната, но не съм боледувал, а и до есента нямах никакви оплаквания“, каза още той. Според лекарите, ако е бил установен по-рано, туморът нямаше да стане толкова голям и посъветваха всички да се профилактират редовно.

Снимка: Pixabay.com