дом Здраве Търсят доброволци за Инфекциозна клиника на УМБАЛ „Св. Георги“

Търсят доброволци за Инфекциозна клиника на УМБАЛ „Св. Георги“

91
ДЯЛ

УМБАЛ „Свети Георги” набира доброволци за работа в Клиниката по инфекциозни болести, където се лекуват пациенти с COVID-19. Желаещите трябва да са с медицинско образование – лекари, фледшери, медицински сестри или студенти по медицина или здравни грижи в по-горен курс.

УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД е основното лечебно заведение в Област Пловдив, което приема пациенти с COVID-19, включително усложнени случаи с необходимост от апаратна вентилация. Към настоящия момент легловата база е запълнена, престоят и лечението на заразените са продължителни и екипите в клиниката започват да не достигат. Въпреки командироването на специалисти от други звена на болницата и други лечебни заведения в града, лекарите и медицинските специалистивече 5 месеца след началото на епидемиятаса физически и психически изтощени и се нуждаят от подкрепа.

Доброволци без медицинско образование също са добре дошлиза изпълнение на дейности по дезинфекция, почистване, логистика и други.

Само обединението на усилията, взаимопомощта и хуманността в този критичен за обществото ни момент ще доведат до положителни резултати и излизане от пандемията с минимален брой загуби на човешки животи. Задъхването на здравната ни система ще доведе до невъзможност за осигуряване на медицинска помощ на множество хора. Това е причината ръководството на лечебното заведение да се обърне с апел към обществеността и колегите медици, които имат желание и възможност да станат доброволци и да подпомогнат с труда си работата по лечението и обслужването на пациентите с COVID-19 в Клиниката по инфекциозни болести.

За допълнителна информация и записване: 0888543552 – доц. Андрей Петров, началник на Клиника по инфекциозни болести, или 0885571755 – Милка Шишкова, зам.-ръководител отдел „Управление на човешките ресурси”.

За неуморната работа и високата значимост на положения труд и грижа, служителите на УМБАЛ „Свети Георги“ получиха благодарствено писмо от Дани Каназирева – областен управител на Пловдив.