дом Криминале Убитият в Пловдив – 40-годишният Жоро Плъха, който се опитал да открадне...

Убитият в Пловдив – 40-годишният Жоро Плъха, който се опитал да открадне фар от „БМВ“! Стрелецът – собственикът на автомобила?

1939
ДЯЛ

40-годишен мъж от ромски произход е убитият тази сутрин в Пловдив. За случая, който вкара Пловдив във водещите криминални новини на България тепърва излизат подробности.
Припомняме, че тази заран беше открит труп върху капак на лек автомобил „БМВ“, който бил паркиран близо до сградата на Областния управител.
Убитият искал да свали фар от същия автомобил, но срещнал съпротивата на собственика на „БМВ“-то, който застрелял крадеца, гласи неофициалната информация. Първоначално се твърдеше, че смъртта е настъпила след наръгване с нож, по после стана ясно, че убийството е извършено с пистолет.

Камерите, монтирани на сградата на Областна администрация, са заснели трагичните минути.
Областният управител Здравко Димитров видял трупа от прозореца на кабинета си тази сутрин. „Беше облегнат назад върху капака на колата. Имаше кръв“, каза пред журналисти Здравко Димитров.
От записите на видеокамерите става ясно, че убийството е извършено след полунощ.

Аутопсия ще покаже точните причини на смъртта. След огледа започва разпит на хора, които работят в близост до областна управа, за да се търсят очевидци на инцидента, който вероятно се е случил тази нощ, малко след 2.00 часа.

Разследва се убийство по случая с открития мъртъв мъж на гърба на Областната управа в Пловдив, съобщи старши комисар Атанас Илков, директор на Областната дирекция на МВР.
„Прокуратурата е образувала досъдебно производство за убийство“, каза заместник-окръжният прокурор Галин Гавраилов. Видимата възраст на открития мъж е около 40 години, като той няма вид на клошар. Тялото е намерено облегнато на капака на паркиран автомобил „БМВ“.
Полицията не дава повече информация за това как точно е станало убийството. Знае се само, че до трупа е имало кръв.

Мъжът, открит убит зад Областната управа днес сутринта, се оказа стар познайник на полицията. Това е 40-годишният Жоро Джевизов от Столипиново, по известен като Жоро Плъха, пише „Трафик нюз“. Една от основните версии, по която полицията работи, е че някой е засякъл крадеца на местопрестъплението, бандитът го е нападнал с нож, а човекът го застрелял. До трупа на Джевизов е открит нож, който е негов. Според хора от разследването мъжът се е опитал да свали фаровете на един от паркираните в района автомобили. Охранителна камера на съседна къща е записала кражбата.

снимка: Агенция „Блиц“
Plovdiv168.com