дом Криминале Убитият пред Областната управа бил многократно съден за грабежи и нападения с...

Убитият пред Областната управа бил многократно съден за грабежи и нападения с нож

727
ДЯЛ
Жоро Джевизов е съден за редица престъпления в миналото

Самоличността на убития мъж пред сградата на Областната управа в Пловдив бе разкрита снощи. Оказва се, той е 38-годишният Жоро Джевизов по пряко „Жоро Плъха„, както ви разказахме в предходни материали.

От Окръжна прокуратура са се заели със случая, като вече имат записите от близките охранителни камери, на които ясно се виждала криминалната сцена.

Оказва се, че Джевизов клекнал край колата, превърнала се по-късно в лобното му място, с куфарче с инструменти, за да извърши кражба на части. Изневиделица се появява мъж, смяна за собственика на автомобила, и двамата влизат в конфликт, когато крадецът вади нож. Тогава другият извадил пистолет и произвел няколко отбранителни изстрела, оказали се фатални.

Това обяснява ножът, намерен до трупа и фактът, че смъртта е настъпила след стрелба с пистолет.

От полицията опитват да издирят убиеца, като до момента фактите ни навеждат на мисълта, че става въпрос за самоотбрана при защита на личната собственост, но, според българското законодателство, употребата на по-висока клас оръжие за ответната страна, ще донесе неприятности за произвелия фаталните изстрели.