дом Криминале Удариха наркодилъри в Пловдивско

Удариха наркодилъри в Пловдивско

153
ДЯЛ

Близо 10 кг марихуана, амфетамин, хероин и психотропно вещество от нов вид иззеха при масирана полицейска акция в Пловдив, Асеновград и първомайско. 

Спецакцията е проведена във вторник и сряда под прякото ръководство на Окръжна и Районна прокуратури в Пловдив. Шестима души са привлечени като обвиняеми и са задържани до 72 часа.

Почти 58 грама ново психотропно вещество от рода на синтетичния канабиноид, 19 грама хероин, 40 таблетки ксанакс и електронна везна са открили служители на Шесто РУ на адреса на 34-годишна жена от пловдивския квартал „Столипиново“, регистрирана и с присъди по линия на наркотици.   

Множество топчета марихуана с тегло около 86 грама конфискувааха полицаи от Четвърто РУ от 20-годишен криминално проявен шофьор на лека кола и 19-годишната му спътничка. Общото количество наркотик, заедно с електронна везна, са намерени при личните обиски и претърсвания в колата и апартаментите на двамата. 

Колегите им от Второ РУ пък установили, че 25-годишен жител съхранява в дома си над 7 грама амфетамин, пакет марихуана, електронна везна и две механични мелнички.

В рамките на специализираната операция служителите на реда в Асеновград разкрили в бивша производствена сграда лаборатория за отглеждане и сушене на марихуана. Конфискувани са 284 стръка канабисови растения и зелена листна маса, чието количество предстои да бъде изяснено. 

Допълнително са иззети климатици, луминисцентни лампи, вентилатори и други уреди и инструменти, ползвани за оборудване на помещението. Като заподозрян за осъществяваната незаконна дейност е задържан 40-годишен столичанин.  

Междувременно криминалисти от районното управление в Първомай предприели процесуални и следствени действия в имота на 30-годишен мъж от село Драгойново, известен и осъждан за разпространение на наркотици. В къщата били открити 19 растения марихуана в различен стадий на растеж, близо 185 грама суха зелена листна маса, електронна везна и значителна парична сума. 

В близка гориста местност, укрити от извършителя в кофи и чували, били намерени още 9 килограма от наркотика. Цялостното документиране на образуваните полицейски производства продължава под наблюдение на прокуратурата.