дом Криминале Установените факти за убийството на Жоро Плъха и действията на д-р Иван...

Установените факти за убийството на Жоро Плъха и действията на д-р Иван Димитров

718
ДЯЛ

Убийството на криминално проявения Жоро Джевизов – Плъха, и задържането на д-р Иван Димитров изместиха всички скандали в държавата. Хиляди протестираха в Пловдив с искане за освобождаването на доктора.
Най-различни версии се появиха за случилото се в ранните часове на 2 март пред кооперацията, в която живее д-р Димитров.
Какво се е случило?
Установените от прокуратурата в хода на разследването факти:
Вечерта на 01/02 март 2018 г. д-р Иван Димитров е бил сам в дома си. Съпругата и децата му били извън Пловдив, в село Крумово.
Около 01.30 ч. на 2 март той забелязал, че в гаража му свети, а впоследствие осветлението угаснало и вратата била открехната. За да провери какво се случва, около 02.00 часа д-р Иван Димитров се облякъл, взел незаконно притежавания от него пистолет, с боеприпаси в пълнителя, напуснал апартамента и излязъл навън, в двора на кооперацията.
На вратата на своя гараж се засякъл с Жоро Джевизов, който бил сам и не се подчинил на думите на обвиняемия да спре, нито на произведения от него изстрел. Вместо това Джевизов опитал да се измъкне и избяга, като започнал да замеря доктора с различни предмети, при което последният бил наранен над глезена.
От своя страна д-р Иван Димитров започнал да стреля по Жоро Джевизов, докато патроните в пълнителя на пистолета му привършили. Един от куршумите улучил пострадалия в гърдите, но той успял да избяга и да се добере до мястото, където е намерен сутринта.
Смъртта му настъпила в резултат на остра кръвозагуба, вследствие на прострелването, при което куршумът е засегнал белия му дроб.

Снимка: бТВ

Plovdiv168.com