дом Наблюдател Чисто нова спирка на градския транспорт се оказа инженерно недоразумение

Чисто нова спирка на градския транспорт се оказа инженерно недоразумение

2587
ДЯЛ

Напоследък все по-често имаме удоволствието да пишем за стартирането и завършването на нови проекти, касаещи удобството на жителите и посетителите на Пловдив, но този няма да е от тези случаи.

Кръстовището на булевард „Македония“ и улица „Скопие“ се сдоби с чисто нова спирка на градския транспорт, но в нея веднага се вижда една огромна грешка, която не е убегнала на всеки един от минувачите в района.

Пътят разполага със специален джоб за отбиване на автобусите и тролеите от градския транспорт и логиката повелява, че навесът и пейките за спирката трябва да са именно по дължината на пътното разширение. Да, ама не. Двете ги делят около 10-15 метра, което си е едно елементарно инженерно недоразумение.

По проектът за тази спирка са работили най-малко 20 души, включващи всички от високото ръководно ниво до изпълнителите на последна инстанция. Никой не си е направил труда, за да помисли, че мястото на съоръжението е с няколко метра по-встрани.

Любопитно е, дали някои изобщо ще поеме отговорност за тази недомислица или ще се измисли някое нелепо обяснение, според което всичко е наред.

Източник: Plovdiv24.bg