дом Криминале  Вътрешна проверка в КАТ заради книжката на Катя Лерца – жената,...

 Вътрешна проверка в КАТ заради книжката на Катя Лерца – жената, прегазила пътен полицай

691
ДЯЛ

Вътрешна проверка в пловдивския КАТ назначи новият директор на полицията старши комисар Атанас Илков за книжката на Катя Лерца жената, прегазила полицай. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Свидетелството на водачката, прегазила катаджията Делян Палазов на 13 май т.г., е отнето с прокурорско постановление на 17-и същия месец, посочват от държавното обвинение.

То е изпратено незабавно в Пътна полиция, където е трябвало да стартират процедурата по принудителната административна мярка спрямо шофьорката. Вероятно обаче някой не си е свършил работата, тъй като на 25 юни т.г. жената бе заловена отново да кара. В Първо РУ, където била отведена, Лерца обяснила, че не знае книжката да й е взета. Съставен й е акт, предстои да й бъде наложена глоба. Междувременно досъдебното производство срещу нея за причиняване на смърт по непредпазливост все още продължава.

Мярката й за неотклонение „парична гаранция“ от 6000 лева остава. За да бъде променена в по-тежка, Лерца трябва да наруши забраната на прокуратурата за напускане на страната.