дом Здраве 240 са новите случаи на коронавирус у нас, 21 са в Пловдив

240 са новите случаи на коронавирус у нас, 21 са в Пловдив

78
ДЯЛ

240 са новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие при направени 4 286 PCR теста.

Най-много заразени отново има в София – 71. Следват Пловдив с 21 и Благоевград, съответно със 17 инфектирани. В Смолян има 13 нови случаи.

Така общият брой на регистрираните с коронавирус до момента е 6 342 души.

Починали са още петима пациенти с COVID-19. Общо жертвите на пандемията у нас досега са 259.

В момента 498 души са в болници. 129 са се излекували само през последното денонощие, а общо от началото на пандемията оздравелите са 3166.

От обявените 21 случаи за област Пловдив няма хоспитализирани болни. Всички те са на домашно лечение.

Един футболист на 23 години от Локо Пловдив е с положителен тест за коронавирус, положителни са пробите и на седем фенове, които са били на мача за купата в столицата, а след това са посетили дискотека „Сикретс“, един е бил и в „Бушидо“.

Има нови три случая на абитуриенти, които също са посетители на тези дискотеки. Един от тях е празнувал бал в НДК –София, а след това е посетил и барове в столицата. Положителна е и неговата майка.

В друг случаи имаме момче на 17 години, което е присъствало с родителите си на абитуриентски бал на свой близък. Сред новите случаи има един мъж, които е дал положителна проби след ваканция на морето и съобщава, че е посещавал различни нощни заведения.

Регистрирани са и две медицински лица –лекари от УМБАЛ“ Пълмед“- неврологично отделение. Предприети са всички мерки противоепидемични мерки и за дезинфекция. Изследван е целия персонал, като отделението е затворено до излизане на всички проби.

Предстои решение за предприемане на допълни мерки. Свиква се Областен щаб в 14 часа.

Областният управител даде проба ПСР и резултатът е отрицателен. „Нямах притеснения, но го направих най-вече за спокойствието на хората, които контактуват с мен и също така за журналистите, които отразяват дейността на Щаба и областна управа.