дом Криминале 3 ПТП-та за 1 час на едно и също място в Пловдив

3 ПТП-та за 1 час на едно и също място в Пловдив

72
ДЯЛ

Три пътни произшествия са възникнали само за около час на едно и също място в Пловдив.
Автомобил е „акостирал“ в подлеза на баня „Старинна“ тази нощ. При инцидента, възникнал около 3 часа и 15 минути, червен ван е полетял право през стълбите на пешеходното съоръжение и се е забил в един от павилионите, изградени в подлеза. До там се е стигнало, след като 18-годишно момиче опитало да направи ляв завой на кръстовище между бул. „Цар Борис ІІІ Обединител“ и бул. „Шести септември“. Лекият автомобил „Мицубиши“ е паднал в подлеза на Баня Старинна.
18-годишната водачка на червения автомобил е с едномесечен стаж зад волана. За щастие не е пострадала, няма и данни за употреба на алкохол. Материалните щети обаче са големи.
Стъклената витрина на първия обект е изпочупена, а основният проблем е, че в него се помещава СОТ системата на целия подлез. Продавачки от магазини в подлеза се чудят какво да правят, тъй като ако отворят врата, има опасност върху тях да паднат стъкла.
Рано тази сутрин катастрофиралият автомобил е изтеглен, а подлезът почистен, но решение на проблема с компрометирания обект все още няма. Каменните блокове на стъпалата към подлеза са изпочупени и разместени.
Двадесет минути след първия среднощен инцидент, в стълб наблизо се е блъснало „Рено“, а към 4 часа на същото място се блъснал и автомобил „Ровър“. Алкохолната проба на 33-годишния водач на последната кола, е отчела 1,91 промила.