дом Криминале 32-годишен мъж от Пловдив, бе заловен да шофира автомобила си след употреба...

32-годишен мъж от Пловдив, бе заловен да шофира автомобила си след употреба на кокаин

13
ДЯЛ

32-годишен мъж от Пловдив се оказа в ареста, след като бе заловен да шофира автомобила си след употреба на кокаин. Проверката е извършена на 18 май в 11,30 часа, като било установено, че водачът няма предишни криминални прояви. Образувано е досъдебно производство.

В ареста на Пето РУ, пък е задържан 29-годишен водач на лек автомобил Фиат пунто, който е шофирал под въздействие на високорисково наркотично вещество. Проверката е извършена в ЖК Тракия на 18 май. Младият мъж управлявал автомобила на своята приятелка и при задаване на контролни въпроси от униформените се държал неадекватно.

Тестът за употреба на наркотични вещества реагирал за употреба на марихуана.

В полунощ на 18 май, на улица „Храбрец“, проверка от полицията била направена и на лек автомобил Ауди А4. Униформените установили, че зад волана е 29-годишен мъж, криминално проявен и осъждан.

Водачът управлявал автомобила с наличие на 0,61 промила алкохол, отчетено по надлежния ред и се намирал в 5-годишен изпитателен срок след изтърпяване на присъда Лишаване от свобода за същото деяние. Лицето е задържано в ареста за срок до 24 часа.

През изминалото денонощие е установено нарушение и при 33-годишен пловдивчанин, който бил спипан да управлява мотопед , който не е регистриран по надлежния ред. Извършителят на деянието е криминално проявен и осъждан, а за престъплението е задържан в ареста.

При работа по безопасност на движението и пътен контрол служители на РУ Раковски са установили и задържали водач, шофирал след употреба на амфетамин. Проверката е извършена на 18 май малко преди 20 часа. 30-годишен мъж, седнал зад волана на лек автомобил БМВ, бил проверен с техническо средство, което отчело употреба на амфетамин. Започнато е бързо производство за престъпление.