дом Криминале 38 акта на протестиращите издаде ОД на МВР

38 акта на протестиращите издаде ОД на МВР

84
ДЯЛ

Шест от протестиращите са употребили алкохол, шест от тях са с доказани криминални прояви, това съобщи тази сутрин на брифинг комисар Виктор Празов, началник на „Охранителна полиция“ към ОД на МВР- Пловдив след акцията по премахване на палатковия лагер до Баня Старинна. „Незаконен е този палатков лагер“, подчерта Празов.

Движението на всички автомобили и коли на Градски транспорт е възстановено в района след 6 часа тази сутрин.

Полицията е започнала премахването на палатките след 4.30 тази сутрин. Част от тях са заявили, че палатките на са тяхна собственост, като те са били премахнати отстрани на булеварда от полицаите. Съставени са 38 акта на протестиращите, защото са нарушили Закона за движение по пътищата. Глобите са в размер от 20 до 50 лв.

Няма задържани, защото това не се е наложило. Алкохолните проби на шестимата от проверените са със следните промили в издишания въздух: – 2.51% -1.29% -0.92% -1.14% 1.66% 0.82%

Множество сигнали от граждани са били получени в органите на реда. Майка на болно дете се е опитала да премине загражденията, но не е успяла. На телефон 112 са постъпили 23 сигнала за нарушаване на нощната тишина и несъгласие със затварянето на пътя.