дом Здраве 60 от 375 работници в завода за авточасти в Смолян са с...

60 от 375 работници в завода за авточасти в Смолян са с Covid-19

10
ДЯЛ

60 положителни проби на COVID-19 са установени в завода за авточасти в Смолян, съобщи на пресконференция директорът на РЗИ в града д-р Мими Кубатева.

На 375 от общо 750 души от завода до момента са взети проби, като положителните проби представляват 15, 5 на сто. Новото огнище на КОВИД-19 бе констатирано миналата седмица, след като 7 от работниците се оказаха с коронавирус.

Кубатева обясни, че на предприятието е направена пълна дезинфекция като са спрени няколко поточни линии. Издадени са предписания за засилени противоепидемиологични мерки, а работниците са осигурени с лични предпазни средства.

Предстои да бъдат спрени автобусите, превозващи работниците, като транспортът им най- вероятно ще се осъществява с лични автомобили.

Тестването на другата половина от работниците продължава.

Шест са новите регистрирани случаи на Covid-19 в Смолянска област за денонощието – на четири жени и двама мъже. Новооткритите като контактни лица са четирима, съобщават от РЗИ – Смолян.

46-годишна жена от община Мадан с диагноза пневмония е хоспитализирана в инфекциозното отделение на областната болница.

Останалите заразени са от Смолянска община се лекуват в дома под наблюдение на личен лекар, изолирани в 14-дневна карантина.

Трима души от медицинския персонал на МБАЛ – Смолян са позитивни, изследвани като контактни лица.

Епидемиологичното проучване и налагане на противоепидемични мерки продължава, посочват от РЗИ – Смолян.