дом Спорт Антъни Джошуа защити световните си титли

Антъни Джошуа защити световните си титли

693
ДЯЛ

Световният шампион в тежка категория – Антъни Джошуа, защити поясите си срещу претендента-заместник Карлос Такам.

Африканският лъв“ изненада всички със сърцатата битка, която предложи на британеца, доказвайки, че наистина се е готвил за този мач доста преди Кубрат Пулев да му отстъпи мястото си на ринга.

Джошуа все пак доминираше почти през целия мач, въпреки че получи неволен удар с глава в носа във втория рунд. Това само разяри шампиона, за да направи няколко мощни комбинации, но бързо се осъзна, че се излага на прекален риск и отново започна методично да обработва съперника.

Такам пусна кръв от дясната вежда в петия рунд, като още тогава имаше риск мачът да бъде прекратен, но лекарите на срещата дадоха „зелена“ светлина и битката продължи.

Втора аркада се отвори на другото око на представителя на Франция, но нито капчица от кръвта по лицето не му пречеше, за да се защитава и да прилага стратегията си за двубоя.

В десетия рунд Джошуа вкара нова силна поредица от крошета в главата на Такам, като тогава съдията на срещата – Фил Едуардс, отсъди технически нокаут и прекрати двубоя. Решение, което разочарова близо 70 000 души в Кардиф и още милиони пред телевизионните екрани.

Истината бе, че претендентът не показа нито за миг, че не е в състояние да продължи да се бие. Да, ударите на шампиона попадаха в целта, но нито един от тях не доведе до дезориентация на Такам, нито дори залитване. Спокойно мачът можеше да бъде решен по точки след 12 рунда или пък от изненадваща атака на французина, ако не бе скандалното решение.

Така Антъни Джошуа запази поясите си от WBA и IBF със своята победа №20 на професионалния ринг.