дом Други Асен влиза в затвора за прегазената Бонка

Асен влиза в затвора за прегазената Бонка

1033
ДЯЛ

19-годишният Асен Гюрганчев отива в затвора за 2 години и 8 месеца. Шофьорската му книжка пък остава на трупчета за 5 години. Това реши вчера Окръжният съд в Пловдив. На 13 април т.г. младежът прегази възрастна пешеходка на бул. „Шести
септември“.  Това се случи още на първото заседание по делото. Прокуратурата поиска условна присъда, тъй като катастрофата е станала по непредпазливост, Асен е с чисто съдебно минало, млад е и учи.

Адвокат Зоя Тошкова пое защитата на младежа. Той беше доведен в ареста с маска на лицето заради върлуващата в ареста зараза от морбили. Делото ще се гледа по съкратената процедура. Гюрганчев се призна за виновен и изказа съболезнования към семейството на загиналата.

Във фаталната вечер Гюрганчев карал „Тойота РАВ 4“ по бул. „Шести септември“. Към 20.48 часа Бонка започнала да пресича на пешеходна пътека на южното платно за движение. Тя се движила със скорост 5 км/ч., съответстваща на бърз ход на
придвижване. При навлизането  в тази част на платното автомобилът, шофиран от Асен, се намирал на 22-23 метра.Той се движел със скорост от 67 км/ч, при позволена за населените места скорост от 50 км/ч. Водачът натиснал спирачката, но не успял да спре навреме и ударил пешеходката. Жената издъхнала на място, а Асен се уплашил и избягал. По-късно полицаите го издирили и задържали.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 15-дневен срок.

Снимка: Марица.бг