дом Спорт Ванчо Траянов се пенсионира след 21 ползотворни години във футбола

Ванчо Траянов се пенсионира след 21 ползотворни години във футбола

586
ДЯЛ
Легендата на Локомотив се оттегли на 39-годишна възраст

Един от най-опитните футболист в Първа Лига – Ванчо Траянов, обяви, че слага край на състезателната си кариера.

Халфът на Локомотив взе това решение в навечерието на лятната подготовка на клуба, за да се включи в спортно-техническия щаб на Бруно Акрапович.

Македонецът прекара общо 7 години в редиците на „смърфовете„, като дори бе част от шампионския тим през 2004 година.

Ето и думите, с които той се сбогува с феновете:

„Беше много трудно за мен, но реших да прекратя кариерата си на футболист. Благодаря на всеки един ръководител, треньор, съотборник, фен и приятел за оказаната помощ през състезателните ми години.

Това не е край, а началото на ново предизвикателство за мен. Ще работя като скаут за Локомотив, освен това ще помагам и на младите таланти в школата на отбора, ще им предам от опита си. Спекулации са твърденията, че ще продължа своята футболна кариера – няма да се състезавам повече.

Искам да изкажа огромни благодарности на ръководството, треньорите, съотборниците и феновете на тима. За мен е чест да съм част от „черно-бялото“ семейство в последните години. Заедно сме преживели и добри, и не толкова добри моменти, но винаги съм чувствал Локомотив и Пловдив като мой втори дом.

Сега продължавам своето професионално развитие отново във футболните среди. Ще дам всичко от себе си в новото начинание. Радвам се, че ще продължа да работя за Локомотив, благодарен съм, че получих възможността отново да съм част от клуба.“

Траянов ще стане един от скаутите на Локомотив Пловдив, като в същото време ще е и помощник-треньор в детската школа на клуба.