дом Криминале ВКС: 19 г. затвор за убиеца на красивата абитуриентка Стефка

ВКС: 19 г. затвор за убиеца на красивата абитуриентка Стефка

570
ДЯЛ

19 г. ще лежи в затвора Валентин Костадинов, който на 12 срещу 13 юни м. г. бутна в канал бившата си приятелка и причини смъртта й. Върховният касационен съд потвърди наказанието, дадено на убиеца на предишните инстанции. Решението е окончателно.

Костадинов ще трябва да плати общо 600 000 лева на родителите на жертвата – красивата абитуриентка Стефка Маджарова от пловдивското село Йоаким Груево. Младежът извършил престъплението, след като момичето скъсало с него.

Красивата пловдивчанка Стефка Маджарова щеше да навърши 19 години на 31 август, а на 28 май м. г. е бил абитуриентският й бал. Трупът на момичето изплува от река Въча край пловдивското с. Кадиево.

22-годишният мъж е от Ивайловград, но от известно време живеел в района на Пловдив.

Първоначално за зверството били задържани двама млади мъже, но по-късно подозренията паднали върху бившия приятел на абитуриентката. Година по-рано тя скъсала с него, но той не се отказвал от нея. Продължил да следи всяка стъпка на красавицата чрез профила й във Фейсбук. Така разбрал, че има нов приятел.

Около 17 часа в сряда 22-годишният младеж се срещнал с бившата си любима. Според първоначалните данни той я пребил до канала в село Йоаким Груево, после я изхвърлил жива и тя се удавила. Бързотечащата вода я повлякла и ден по-късно я изхвърлила край Кадиево.