дом Други Водещи европейски еколози гостуват в Пловдив и Карлово

Водещи европейски еколози гостуват в Пловдив и Карлово

725
ДЯЛ

Едно от важни събития преди председателството на България на Европейския парламент е именно конференцията на представители на Европейската комисия и Европейската агенция по околната среда в Пловдив и Карлово. Събитието е с наименование проект „ЕСМЕРАЛДА„.

Експерти в областта  ще представят най-новите резултати и практически решения за постигането на целите за биоразвитие и разнообразие в градските среди.

Пловдив е вторият по големина град в България, което автоматично го прави и една от най-невралгичните точки за подобряване на екологичната среща.

Икономическият ръст в града неминуемо води след себе си негативни последствие върху качеството на въздуха и околната среда.

Една от основните цели пред Европейския съюз е да се намалят щетите от човешката дейност върху природата, но, за да се реализират идеите, ще е нужно единство между всички страни-членки.

Община Карлово предоставя зала „Васил Караиванов„, за да може професор Бенджамин Буркхард и Йоахим Маес да изложат най-подробно изследванията си по проект „ЕСМЕРАЛДА„.

Източник: „Труд“