дом Политика В Асеновград кметството организира кръгла маса за етнически въпроси

В Асеновград кметството организира кръгла маса за етнически въпроси

653
ДЯЛ

Заместник-кметът на Асеновград – инж. Мария Вълканова, коментира основните въпроси, които ще се обсъждат на днешната кръгла маса за реални политики в града.

Инженер Вълканова посочи някои от важните теми, които не търпят отлагане от общинарите.

„Темата на дискусията днес са проблемите на здравеопазването, демографската и социалната политика при ромската общност. Това са изключително тежки ресори в работата на държавата и обществото по проблемите на етническата интеграция.“

Инициативата стартира от кмета на града – д-р Емил Караиванов, тъй като проблемите с ромското население датират прекалено отдавна и реално се прави прекалено малко, за да се подобри стандарта им на живот.

Един от основните казуси е този с малолетните майки. Именно те са причината за повишената смъртност при подрастващите, тъй като организмът на младите момичета не е достатъчно развит, за да може безпроблемно да износи дете в утробата си.

Друга не по-малко важна тема е и незаконното строителство в ромските махали. В последните няколко години се извършиха редица събаряния на постройки в различни градове от страната, а същевременно не се предлагат реални алтернативи за семействата, оставащи на улицата.

Очакваме, за да разберем, какви идеи са били обсъждани от г-жа Вълканова и колегите ѝ на своеобразната кръгла маса в кметството.

Източник: Агенция „Фокус“