дом Общество В Пловдив гостуват „Бъди войник“ и военният министър

В Пловдив гостуват „Бъди войник“ и военният министър

1509
ДЯЛ

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще присъства в Пловдив на отбелязването на бойния празник на Военновъздушните сили и Деня на парашутиста в рамките на информационната кампания за популяризиране на военната професия „Бъди войник“.

Основните събития ще са на площад „Централен“ от 16 часа и ще продължат до 18 часа. Целта е да се информират младежите за професионалните възможности в Българската армия.

Началото на празника ще дадат ниско прелитащи самолети и вертолети над площад „Централен“. Пилоти от 24-та Вертолетна Авиобаза Крумово и 3-та Изтребителна Авиобаза Граф Игнатиево ще изпълнят атрактивни демонстрации в небето.

Военнослужещите от Съвместното командване на специалните операции ще изпълнят алпийски техники, действия по неутрализиране на терористи и освобождаване на заложник. Ще бъдат показани и техники по стрелба със симулационни боеприпаси, както и военни ръкопашни техники. ще има и парашутни скокове.

В кампанията участват и формирования от Сухопътни войски, Военноморските сили и Военна полиция. Пловдивчани и гостите на града ще могат да разгледат специалното оборудване и екипировката на различните видове въоръжени сили.

Информационната кампания „Бъди войник“ на Министерството на отбраната обикаля областните градове у нас.

В Пловдив се организира традиционно през месец октомври заради Деня на Военновъздушните сили – 16 октомври – и на Парашутиста – 18 октомври, когато празнуват командосите от Съвместното командване на специалните сили.