дом Общество В Пловдив засаждат стотици нови рози по булевардите

В Пловдив засаждат стотици нови рози по булевардите

312
ДЯЛ

В Пловдив екипи на ОП „Градини и паркове“ от началото на месеца са засадили над 700 нови рози в разделителните ивици на бул. „България“ и „Карловско шосе“, съобщиха от пресцентъра на общината.

„Хубавото време ни позволи да възстановим растителността, унищожена поради кражби, пътно-транспортни произшествия или други причини. С 400 храста рози попълнихме липсите по „Карловско шосе“, а другите засадихме на „България“, е посочил директорът на общинското предприятие Стоян Алексиев, цитиран в съобщението. 

Според него интересни сортове рози приятно ще изненадат пловдивчани и гостите на града по бул. „Цар Борис III Обединител“. Насажденията от там бяха извадени и преместени в разсадника заради строително-ремонтните дейности във връзка с реконструкцията на подлеза на ул. „Гладстон“. Предвижда се те да бъдат засадени в други градски пространства, а разделителната ивица от южната страна на Тунела да се разкраси с нови, невиждани досега на публични места в Пловдив рози. 

Служители на ОП „Градини и паркове“ вече поставят почвата, като работят предимно в неделя, за да не се затруднявана автомобилният трафик, се посочва още в съобщението.