дом Общество „Движение ЗАЕДНО за промяна“ издигна Лидия Гимишева за кмет на Община „Родопи“

„Движение ЗАЕДНО за промяна“ издигна Лидия Гимишева за кмет на Община „Родопи“

309
ДЯЛ

Коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна“ издигна Лидия Гимишева за кмет на Община „Родопи“. Зад кандидатурата й застават „Воля“, Съюзът на свободните демократи, Движение България на гражданите, „Кауза Пловдив“ и граждански организации.
Лидия Гимишева е икономист по образование, семейна, с две деца, живее в Белащица и е активен участник протестите срещу кариерите над селото. „Каузата на Лидия Гимишева „Стоп на старите, не на новите кариери“ е кауза за една по-екологична околна среда, за едни по-екологични села и по-добър живот на хората в Белащица и целия район“, каза националният лидер на ДБГ Димитър Делчев, който представи кандидатурата.
Лидия Гимишева подчерта, че битката против кариерите в Белащица е нейна кауза и защото е майка на дете с асма. „За 2-те години на протести осъзнахме, че нашият враг всъщност не е концесионерът, а българските институции“, каза Гимишева. Затова и тя е решила да се кандидатира и да продължи битката отвътре, защото един относително прост механизъм за решаване на проблема с кариерите е изработването на Общ устройствен план на Община „Родопи“, в който терените на кариерите да бъдат отредени за зеленина.