дом Здраве Детските градини и ясли в Пловдив отварят врати

Детските градини и ясли в Пловдив отварят врати

192
ДЯЛ

Общинските детски градини и ясли, както и млечните кухни отварят врати днес при засилен медицински контрол, съгласно указанията на Министерството на здравеопазването и на Министерството на образованието.

Няма да се изисква медицинска бележка, на входа ще се мери температурата и всяко дете ще бъде проверено за симптоми. Родителите ще попълват декларация за информирано съгласие и за споделена отговорност относно мерките в детските градини/ясли. Също така те трябва да уведомяват персонала за здравословното състояние на детето и ако те самите имат симптоми.

В първата седмица в работата ще се включат и медицинските лица от училищата, за да подпомогнат колегите си от предучилищна възраст. За педагогическия и непедагогически персонал ще бъдат осигурени лични предпазни средства.

80% от родителите в Пловдив са заявили готовност да пуснат децата си на детска градина или ясла. 60 на сто път са заявили, че от това зависи работата им. Това показва проучването, проведено от Община Пловдив през последните дни.