дом Общество Електронните табла и машините за билети се оказват безполезни

Електронните табла и машините за билети се оказват безполезни

473
ДЯЛ

От едно известно време общинари и ръководители на пловдивския градски транспорт се хвалят с качеството на новоизградената система за автобусния транспорт в града, позволяваща на гражданите по-ефективно да използват линиите.

Оказва се, че близо година след инсталирането на новите системи, те не функционират, според очакванията и дори може да се каже, че са напълно безполезни.

Електронните табла с информацията за пристигащите автобуси не отчитат повече от 50% от движещите се в градската мрежа автомобили, защото в тях нямало инсталирани GPS-системи, които да ги следят. Така често се случва един автобус да пристига без изобщо да е отчетено на таблата.

Друг нелеп проблем е свързан с машините за автоматично таксуване и зареждане на карти. Те практически не изпълняват нито една от заложените си функции, тъй като отново се оказва, че липсата на съответните инсталации във всички автобуси възпрепятстват експлоатацията.

Излиза, че Общината е инвестирала няколко милиона лева в подобряването на пловдивския градски транспорт, а в същото време парите сякаш са били прахосани на вятъра.

Източник: Nova