дом Други Елен излезна на пътното платно, предизвика верижна катастрофа (обновена)

Елен излезна на пътното платно, предизвика верижна катастрофа (обновена)

1550
ДЯЛ

Сигнал за произшествие на АМ“Хемус“ близо до Каспичан в посока към Варна e получен в 23.34 часа в неделя, съобщиха от полицията. На място са изпратени екипи на полиция, пожарна и спешна помощ. Изяснено било, че на пътното платно на магистралата е излязъл елен и предизвикал верижна катастрофа с три леки автомобила- Рено със софийска регистрация, Сеат с великотърновска и Мазда с чужди регистрационни номера. Водачите на автомобилите били с леки охлузвания след инцидента, без опасност за живота. Служители на районната противопожарна служба са оказали съдействие за обезопасяване на пътния участък при отработване на произшествието.
Очевидци на катастрофата споделят в социалните мрежи, че гледката на пътя е била ужасяваща.
„Имаше две коли, аварирали, без светлини и ние тъкмо минахме, и трета кола с не по-малко от 120 км се вряза в тях…, пред едната кола имаше хора, ремонтираха я, защото беше с вдигнат капак…“ разказва свидетел на инцидента.
„Гледката беше много грозна, аз тъкмо минавах за Варна, като е станало ПТП-то, по платната буквално имаше човешки органи, наистина много грозна беше гледката“ допълва друг.
Имало е хора, които са слезли от колите си, за да кажат първа помощ, но са се стреснали от гледката и само са се обадили на спешен телефон 112, споделят още очевидци.

www.plovdiv168.com