дом Общество Започна пролетното миене на пловдивските улици

Започна пролетното миене на пловдивските улици

264
ДЯЛ

В присъствието на кмета на Пловдив Иван Тотев и директора на ОП „Чистота“ Иван Стоянов, пред зала Колодрума, бе даден официалният старт на пролетното миене на улиците в града.

Днес бе представена и новата техника, с която фирмата разполага, произведена през 2018 и 2019 година, предаде БТА.

Чистотата на улиците и качеството на въздуха постоянно се подобряват, непрекъснато обновяваме камионите, които чистят уличната мрежа в града ни, каза иван Тотев.

Вече е ясно за всички, че замърсяването на въздуха не идва от прахоляка по улиците, а основно от отоплението на твърдо гориво, обясни кметът.

Пред журналисти Тотев каза, че в общината няма заявено намерение за строеж в парка зад хотел „Санкт Петербург“ в район „Северен“, срещу което жителите в съседство организираха няколко протеста. Кметът добави, че очаква предложенията от собственика на терена, след което ще започнат преговорите. По думите му не е задължително сред тях да фигурира и закупуването на имота от общината.

По-късно днес Иван Тотев ще има среща с директора на зоологическата градина, на която ще се обсъдят процедурите по ЗОП за закупуване на животни. По думите на кмета до началото на това лято зоопаркът трябва да отвори врати за посетители.