дом Криминале Затворникът Бияндо си заши устата протестно – оглушал и искал домашен арест,...

Затворникът Бияндо си заши устата протестно – оглушал и искал домашен арест, но съдът му отказал

649
ДЯЛ

Затворникът Бияндо М., който е зад решетки заради пласирането на фалшиви пари в Кърджали, си е зашил устата с голяма игла и конец в пералнята на затвора в Пловдив. Това съобщава 24rodopi.com, позовавайки се на отлично осведомени източници.

По този начин 50-годишният затворник изразил протеста си след отказа на съда да промени мярката му за неотклонение от „Задържане в стража“ в „Домашен арест“.

Бияндо М. получи от съда в Кърджали наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 3 години и 10 месеца, но тя обжалва пред Апелативния съд в Пловдив. На 15 юни състав на съда отказал да измени мярката за неотклонение в по-лека. Бияндо твърдял, че е оглушал с едното ухо докато е бил в следствения арест и затвора в Пловдив.

„Не разполагам с такава информация“, така адвокат Георги Белев отговори на въпрос на 24rodopi.com дали подзащитният му се самонаранил с игла и конец. От заключението на вещите лица по делото е доказано, че Бияндо М. е с доста лабилна психика и адвокат Белев не изключва това да се е случило в затвора. Защитникът изрази съжаление, че подобни неща са се случвали и продължават да се случват в местата за задържане, като отбеляза и богатата практика от която черпят идеи лабилните лишени от свобода.

На пострадалия, който работел в пералнята на затвора, била оказана медицинска помощ.

50-годишният Бияндо М. и 21-годишният му приятел М. П. бяха арестувани в Кърджали за пласиране на фалшиви банкноти с номинал 50 лева.

Оперативните действия на полицаите са били организирани след подаден сигнал, че в четири търговски обекта в областния център са прокарани в обръщение 4 неистински банкноти с номинал 50 лв.

Бияндо използвал цветен ксерокс за производството на ментетата, като на 50-толевката залепял холограмна лента от 5 лева.

Снимка: Wikimapia