дом Култура За първи път Пловдив отбелязва 24 май виртуално

За първи път Пловдив отбелязва 24 май виртуално

321
ДЯЛ

За първи път тази година Пловдив отбелязва 24 май виртуално. Причината са предприетите противоепидемични мерки срещу коронавируса.

Тържественото отбелязване на празника на българската просвета и култура започва в 10 часа и ще бъде излъчен във фейсбук на страниците на Община Пловдив и СОУ „Христо Г.Данов“.

С клипове и приветствия се представят 68 училища и 18 детски градини от Пловдив и областта. В тях образователните институции показват своите постижения през годината. Специални директни включвания ще има от деца, които живеят и учат в Лондон и САЩ. Предвидени са и музикални поздрави от танцови и музикални ученически състави.

Виртуалният празник започва с обръщения на живо от Иванка Киркова, директорна Регионалното управление по образованието, кмета Здравко Димитров и Таня Михайлова, заместник-министър на образованието. Те ще поздравят всички учители и ученици от Пловдив и областта.

В 10.30 в църквата „Свети свети Кирил и Методий“ пловдивският митрополит Николай ще отслужи тържествен молебен, който също ще се предава директно в социалната мрежа.