дом Общество Километрична опашка на „Маказа“ и за влизане в България, 90 % от...

Километрична опашка на „Маказа“ и за влизане в България, 90 % от чакащите са румънци

471
ДЯЛ

Километрична опашка от автомобили има и на вход България на ГКПП „Маказа – Нимфея“, съобщават колегите от 24rodopi.com.

„Колоната е до тунела, 90 на сто от автомобилите са с румънска регистрация. И в двете посоки работят по две гишета, няма как да се пусне трета лента за излизащите от България. В посока към пункта от Гърция движението на румънски автомобили е интензивно, което означава, че до късно днес ще има опашки“, предава репортерът на 24rodopi.com.

Припомняме, че до ранния следобед туристът, който пътува за Гърция, изминаваше последния километър на българска територия за 2 часа – 2 часа и половина. В 12.30 часа опашката беше с дължина 1200 метра. Десетки автомобили с пловдивска регистрация е в задръстването.

Засилен е трафикът на ГКПП – „Кулата“, „Маказа“, „Златоград“ и „Илинден“ на границата с Гърция, съобщават от пресцентъра на МВР. Интензивно движение на леки автомобили за излизане от страната, без натрупване от изчакващи, има на граничните пунктове „Златоград“ и „Кулата“, където е засилен трафикът и на автобуси. Натоварено е и движението през ГКПП „Маказа“, има около километър изчакващи автомобили на българска и на гръцка територия. Работи се на две трасета на вход и изход.

Слаб е трафикът през ГКПП „Капитан Петко войвода“ и „Ивайловград“, а през ГКПП „Илинден“ е засилено движението за влизане в страната, без натрупване на изчакващи превозни средства.

В следобедните часове се очаква увеличаване на трафика към България през ГКПП „Маказа“. Пътуващите могат да използват и съседните гранични пунктове с Гърция – „Капитан Петко войвода“, „Ивайловград“ и „Златоград“, съветват от ГД „Гранична полиция“.