дом Други Кола се вряза в група хора край Пазарджик, има жертва и ранени,...

Кола се вряза в група хора край Пазарджик, има жертва и ранени, шофьорката в ареста!

281
ДЯЛ

Една възрастна жена е починала , а други три са ранени след пътен инцидент на единия от входовете на пазарджишкото село Дебращица. Сигнал за тежката катастрофа е получен около 19.00ч. в РУ-Пазарджик, съобщи говорителят на МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов.

Незабавно към мястото били насочени автопатули на сектор „Пътна полиция”, РСПБЗН-Пазарджик и Спешна помощ. Пристигайки на място екипите установили, че инцидента е предизвикан от лек автомобил „Фолксваген” с водач 45-годишна жена от Пазарджик. В автомобила тя пътувала заедно с мъжа, с който живее и тяхното 7-годишно дете.

Спускайки се от местността „Добра вода” по посока за село Дебращица в началото на населеното място жената загубила контрол над возилото. Колата напуснала пътното платно и се качила на близкия тротоар, където се врязала в група възрастни жителки на селото, разговарящи пред къщата на една от тях.

„Нищо не мога да кажа. Зная само, че детето ми е добре. Това заяви след инцидента шофьорката.

Местните жители са потресени от трагедията.

„Едната жена е починала, за една от другите три зная, че е в много тежко състояние. Молим се Бог да ги спаси.“, каза кметицата на селото.

В ареста за 24 часа е задържана водачката на лекия автомобила, която се вряза в група хора в село Дебръщица. Това съобщи още Мирослав Стоянов.

Той уточни, че тя тепърва ще даде обяснение за инцидента, при който загина една жена, а други три бяха ранени.

„Няма наличие на алкохол или наркотици в кръвта й, пробите са отрицателни”, каза още той.

Вероятната причина е движение с несъобразена скорост.

„В часа, в който е настъпило произшествието, настилката е била мокра, а видимостта намалена. Къщата се намира на завой и при спускане, водачката се е качила на тротоара и се е врязала във възрастните жени, които са били пред къщата на едната от тях”, поясни още Стоянов.