дом Здраве Лошото време е предпоставка за депресии

Лошото време е предпоставка за депресии

738
ДЯЛ

Откакто свят светува човечеството изпитва пряко влияние от смяната на сезони, като есента и зимата винаги са тясно свързани с понижаване на емоционалното състояние и дори депресии.

Причината за това е, че организмът ни е привързан до такава степен към светлината и топлината, че липсата им през късите зимни дни е причина за влошеното ни психическо и физическо здраве.

Психолози съветват да полагаме повече старание в това да се справяме с отрицателните температури и мрачните часове на денонощието, като винаги се обличаме топло и използваме повече изкуствена светлина в офиса и в дома си.

Фактът, че мнозина от нас излизат от вкъщи по тъмно и се прибират в тъмно, може да има трайни негативни последици, основно акцентирани върху нервната и кръвоносната ни система.

За да намалите дефектите от този кръговрат, трябва да приемате голямо количество топли напитки и храни, макар и това да носи риск от качване на някое и друго килце. Дори дамите трябва да направят тази саможертва, ако не искат да се оставят на капризите на природата.

Контактът с близки и приятели също е от голямо значение. По тази причина и празниците са толкова гъсто разположение през декември и януари. Древните хора не са търсели просто повод, за да си приготвят по-специална вечеря, а са търсели близостта на околните.

Възползвайте се максимално от светлите часове на деня, защото отдаването на депресията е един от най-големите проблеми на съвременното ни общество.