дом Общество „Маркет линкс“: Балотаж! Здравко Димитров – 21%, Славчо Атанасов – 19%

„Маркет линкс“: Балотаж! Здравко Димитров – 21%, Славчо Атанасов – 19%

347
ДЯЛ

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив Здравко Димитров води в надпреварата за местния вот, той получава 21 на сто от гласовете под тепетата. Втори с 19% е бившият градоначалник Славчо Атанасов, издигнат от ВМРО.
Това показват данните от експресно проучване на социологическата агенция „Маркет линкс“ по поръчка на bTV. Проучването е проведено сред 542 пълнолетни граждани на града в периода 21-24 септември и е извършено по метода на прякото-лично интервю.
14% от анкетираните в града са категорични, че няма да отидат до урните в деня на изборите, 10% „по-скоро няма да гласуват“, а 17% -„по-вероятно ще гласуват.
Според проучването трета по подкрепа в момента е независимият кандидат Дани Каназирева, издигната от „Съюз за Пловдив“ с 8%.
Около 2% подкрепа получават Николай Радев от БСП, кандидатът на „Демократична България“ Атанас Костов и Любомира Ганчева от АБВ.
При листите за общински съветници ГЕРБ печелят 30% подкрепа, БСП – 22%, а ВМРО – 8%. 5 на сто заявяват, че биха подкрепили независими кандидати за общински съветници, а 2% – кандидатите на „Демократична България“.