дом Общество МВР ни учи как да опазим автомобилите си от посегателства

МВР ни учи как да опазим автомобилите си от посегателства

521
ДЯЛ

ОДМВР-Пловдив публикува на официалната си страница кратко съобщение, в което дава съвети на собствениците на МПС-та, как да ги опазят по-ефективно от посегателства през зимните месеци.

Според органите на реда, броят на кражбите в периода декември-март расте значително, тъй като тъмните часове от денонощието са доста повече от светлите и автоджамбазите могат необезпокоявано да си свършат „работата“.

Ето и съветите, които получаваме от полицията:

  • Не оставяйте автомобила с работещ двигател, без надзор, дори когато се налага да слезете от него за кратко време, например да си купите кафе, вестник и т.н.
  • Проверявайте дали сте заключили вратите и багажника на автомобила си всеки път, когато излизате от него.
  • Паркирайте само на добре осветени, многолюдни места и по възможност в обсега на видеосистема за наблюдение. Добра практика е използването на охраняеми паркинги и гаражи.
  • Не оставяйте важни и оригинални документи в автомобила – свидетелство за регистрация, договор за покупко-продажба, талон за ГТП и други.
  • Никога не оставяйте в колата си на видно място ценни вещи – куфарчета, мобилни телефони, дамски чанти, скъпа техника и др. Правилото е особено валидно, ако паркирате за през нощта, особено в слабо осветени и рискови райони.

Източник: МВР