дом Общество МГ Пловдив посреща министъра на образованието с искане за 9 милиона лева

МГ Пловдив посреща министъра на образованието с искане за 9 милиона лева

707
ДЯЛ

Директорът на „Математическа гимназия академик Кирил Попов“ – Ивайло Старибратов, е подготвил сериозно искане към Министерството на Образованието за строежа на нов корпус на училището.

Г-н Старибратов е подготвил проекта съвместно с кмета на града – Иван Тотев, за да се инвестират средства в едно от най-добрите училища в цялата страна.

Според директора образованието у нас изостава много в сравнение със западните страни, като все още се забранява употребата на мобилни устройства в училищата.

На пък на това правило, той е успял да събере средства за закупуването на таблети и триизмерна медия, за да оборудва една от класните стаи, с което да помогне на учениците  в опита им да са по-близо до съвременните изисквания на обществото.

Въпросните 9 милиона лева са настояване на цялата пловдивска община, тъй като от години наред Математическата гимназия дели обща сграда с ОУ „Драган Манчов„, въпреки че не достигат класни стаи за всички деца.

Средствата ще бъдат инвестирани в изграждането на нов корпус в квартал Тракия, за който са заделени 34 декара. В проекта влиза изграждането на 4-етажна сграда с 60 класни стаи, аула за 400 души, спортна зала и общежитие, тъй като голяма част от учениците са от околията.

Ако проектът бъде реализиран, Пловдив ще се сдобие с най-модерното училище в страната, с което образователната система ще получи един много силен съюзник.

Министър Красимир Вълчев пристига в града днес за форума „Класната стая на 21 век – умения, иновации, технологии„.

Източник: „24 часа“