дом Криминале Мрачни разкрития около убийството в Нареченски бани – баща и син са...

Мрачни разкрития около убийството в Нареченски бани – баща и син са обвиняеми

786
ДЯЛ
Прокуратурата изнесе зверски подробности около убийството

Окръжен прокурор Румен Попов днес изнесе официален брифинг по случая с убийството на бизнесмена от Нареченски бани.

Оказва се, че това е Венцислав Маринов, а по случая с обвинение се сдобиха Севдалин Буюклиев и сина му – Марин Буюклиев.

Ето и основната версия, по която работят от прокуратурата:

На 21 март в заведението, което Венцислав и Марин стопанисвали заедно, възниква скандал между тях, който прераства в ръкопашен бой с намесата на сина на единия от двамата. Маринов е повален на земята и е довлачен в задно помещение, което е държан и бит с тъп предмет в главата и тила, като единият от ударите се оказва фатален. След това бащата и сина увиват главата на трупа в найлон, а тялото в завеса, смъкната от заведението, за да го сложат в бидон с метален похлупак. Те се отървават от тялото  на около 5 км от Нареченски бани в посока Смолян във водите на река Чепеларска до село Косово.

Близките на убития мъж се опитват да се свържат с него още същия ден, но неуспешно, тъй като телефонът му бил изключен. Те отиват в „заведението на ужасите“ и там намират неестествена обстановка, като дори им попада счупената охранителна камера, която по-късно е възстановена и показва кадри от побоя. Записът стига до 9-то Районно в София, от където на 25 март е издадена заповед за издирването на Венцислав Маринов. Няколко дни по-късно случайни хора откриват тялото в река Чепеларска и сигнализират на полицията.

Следва незабавното задържане на Севдалин и Марин Буюклиеви за 72 часа, а междувременно прокуратурата внася обвинителен акт за убийството на Маринов.

В случай, че вината на двамата бъде доказана, законът предвижда от 10 до 20 години затвор.