дом Други Най-красивата фенка на Бойко иска да е премиер

Най-красивата фенка на Бойко иска да е премиер

727
ДЯЛ

Вероника Стефанова е блондинка с шик на световен модел и перфектни мерки – 88-63-87.  Занимава се с мода от 7-годишна, има дипломи и титли от дузина конкурси. Последната корана – на Мис България 2017, е нейна сбъдната детска мечта.
Утре Рони, както я наричат приятелите, лети за Китай, където ще премери чар с най-красивите жени на планетата на  конкурса Мис Свят.

Щастлива съм, че съм лицето на България за тази година пред света. Надявам се каузата да обедини българите и те да ме подкрепят, казва Вероника.

Като перфекционистка тя репетира всеотдайно, за да се представи на ниво.
Предизвикателството е много сериозно – кандидатките ще бъдат гледани под лупа, трябва да представят не само красота, грация, изискани тоалети, но и характер и отдаденост на важни каузи. За вечерта на нациите красавицата ще танцува шопски танц в национална носия, за вечерта на талантите готви класически
балетен танц.  Носията, която ще облече Рони, е заредена с  късмет – дала я уникалната певица Елица Тодорова, звезда от  Евровизия. Главата на красавицата ще бъде украсена с венец от рози – цветето, символ на България. На финала на конкурса на 18 ноември Вероника ще блести в официален тоалет на един от най-иновативните родни дизайнери – Стоян Радичев.

Тази година турът по бански в  конкурса Мис Свят ще бъде заменен с Красота с кауза. Тук Вероника има голям аванс пред конкурентките със своята лична кауза – от няколко години помага на млади момичета да се справят с анорексията. Когато била на 16, самата Вероника е била болна. Стигнала до критичните 38 килограма, буквално изгубила желание за всичко. Възстановяването било изключително трудно и дълго. Тогава Рони си дала дума, че ще помага на възможно най-много момичета да се преборят със страшната болест.

Зад крехката външност  се крие истински боец.  Красавицата е изключително организирана, графикът е разчетен до минута. И  успява навсякъде – и в
университета, където завършва политически науки, и на модния подиум, и да управлява свой  салон за красота. Занимава се и с парфюмерия, подготвя и своя марка бельо. Не остава много време за почивка и личен живот.

Красотата и пречи, и помага, смята Рони. Отворила е много врати, но я амбицира да работи още по-упорито. Понякога се ядосва, че трябва да се доказва двойно, за да не  допусне да подценяват другите качества заради външността . Когато
покажеш, че си честен и трудолюбив, идва момент, когато външният ти вид минава на заден план и те оценяват по качествата ти, убедена е Вероника.

Не е получавала неприлични предложения. Има самочувствие на момиче, което постига успехи честно, с много труд. Убедена е, че достойнството трябва да дава самочувствието на жената. Неприличните предложения са предлагани на
момичета, които позволяват. Не мога да си представя, че ще дойде мъж при мен и ще ми предложи бонуси в замяна на моята компания. Не мога да си представя кой ще е смелчагата, който ще си позволи подобно поведение. А  на мъжете им трябва
малко, за да си помислят, че сме им обърнали внимание, казва Рони, цитирана от „Марица“.

Не могат да я изкушат с предложение за бомбастична сума срещу  това.  Парите никога не са били водещи в живота ,  най-важно е, когато се прибере у дома, да се чувства добре.

Отказвала е ангажименти, например снимки по бельо, когато е преценявала, че няма да се чувства добре по време на фотосесията. В такива случаи е отказвала участие, независимо от хонорара.

Вероника има сериозни планове за бъдещето. Макар и смела, мечтата е някой ден да направи политическа кариера след години. Готви се за това сериозно, има строен план.  Завършила семестриално политически науки в НБУ, предстои магистратура по
Международни отношения и второ висше „Право“. Така ще е готова за сериозна кариера,  няма намерение да е просто красива брошка в политиката.

Вероника симпатизира на премиера Бойко Борисов, защото осъзнава с колко тежка мисия се е нагърбил – да промени нещата към добро, да защити интереса на обикновения българин. Промяната е много трудна,  а да се изкорени корупцията, насаждана с години, е тежка мисия, дава си сметка Вероника. Ако някой ден влезе в политиката, битката с корупцията ще бъде една от основните цели.

Би станала премиер, за да се опита да промени нещата.  Ако покажа, че постигам успехи, ако се боря честно, ако успея да променя някои неща в държавата, защо да не заема такъв пост, казва красавицата. Наясно е, че това е твърде смела мечта.
Но не и невъзможна, след като една от най-големите мечти – да се яви на Мис Свят, е напът да се сбъдне.  И през ум не е минало да остане в чужбина. От 18-годишна
постоянно пътува сама навън на различни участия и конкурси. Никъде не се е чувствала по-добре, отколкото в родината. Обича България и хората тук, които смята за изключително кадърни. Трябва само да са по-усмихнати! Всички млади хора трябва да стоим тук, да променим нещата. Ако отидем навън и работим за
друга страна, предаваме собствената си, смята Вероника.