дом Други Намалиха гаранцията на жената, прегазила полицай в Пловдив

Намалиха гаранцията на жената, прегазила полицай в Пловдив

622
ДЯЛ

Паричната гаранция на жената, която прегази пловдивския полицай Делян Палазов край Лаута, е била намалена с решение на съда. Това съобщиха от пресслужбата на Съдебната палата в града.

Катя Лерца е пуснала молба до Окръжния съд да й бъде намален размерът на мярката от 10 000 лева, която й беше определена от Окръжна прокуратура. В жалбата си тя сочи като мотив имущественото си състояние, семейното положение, както и обстоятелството, че отглежда сама двете си деца.

На 13 юни Окръжният съд със свое определение е намалил размера на гаранцията на Катя Лерца от 10 на 6 хиляди лева. Според магистратите основните мотиви за решението им са свързани с посочените от Лерца обстоятелства – че тя има две малолетни деца, които отглежда сама, както и ниските й доходи, макар че е
трудово ангажирана.

Засега обаче не е ясно дали фактът, че Катя Лерца беше хваната преди няколко дни да шофира, въпреки че книжката й е отнета заради причинената фатална катастрофа, може да се счита за нарушаване на условията по гаранцията. Това може да реши единствено прокуратурата, която обаче засега мълчи.

Вероятно тази жена има солиден гръб, който я крепи, щом допуска второ нарушение и никой не я закача, а се разминава само с акт от полицията, коментира ситуацията пред „Марица“ съпругата на прегазения полицай Делка Палазова.