дом Политика Николай Радев и д-р Атанас Баташки в „Северен“: Ще има ревизия на...

Николай Радев и д-р Атанас Баташки в „Северен“: Ще има ревизия на управлението на ГЕРБ

237
ДЯЛ

„Пловдивчани трябва да могат да разчитат на административните служители и отговорните лица в общината, а техните проблеми да намират бързо решение или реакция”, заяви кандидат-кметът на БСП за България Николай Радев на среща с жители на пловдивския район „Северен”.

Той представи платформата на левицата, озаглавена „Пловдив за хората”, акцентирайки върху приоритетите и целите. В нея намират решения глобалните теми и конкретни въпроси, за да бъде Пловдив град на здрави и образовани хора.

Математикът подчерта, че документът е основа за управленската програма, която да се справи с хаоса в общинската собственост, разпродажбата на имущество, фалирането на общински болници и неадекватните социални услуги.

„Програмното бюджетиране е наш последователен ангажимент. Ние винаги сме отстоявали позицията, че финансовата рамка на община Пловдив трябва да се структурира умно, интелигентно и съобразно заявените приоритети. Във фокуса на нашите приоритети е пловдивчанинът”, обясни директорът на Английската гимназия в Пловдив.

Според него това е много важно, защото следващият кмет ще наследи влошено финансово състояние. Затова първата стъпка на новия градоначалник ще бъде ревизия и одит на сключените предварителни договори в това число и на анонсираните мегапроекти.

За пълна проверка на действията и дейностите в районното кметство и на подсъдимия кмет се обявиха присъстващите на срещата, а председателят на БСП – Северен и кандидат за съветник Илия Гатев допълни, че ГЕРБ виновно мълчат по случая. „Сигурни ли сме, че няма други „изнудени“ бизнесмени и практика ли е това в общината? Каква е оценката на партия ГЕРБ за скандала и за управлението на нейния кмет? Докато на тези въпроси не се отговори, смятаме, че е излишно да говорим за честна и прозрачна битка в града” – заяви Илия Гатев.

„Независимо от острите въпроси за районния кмет Ральо Ралев, ще се опитаме да водим позитивна кампания, ще обясним това, което ще направим. Всеки ден близо до хората”, изтъкна кандидатът за кмет на р. Северен д-р Атанас Баташки. Той представи предизборната платформата за управление на района като акцентира върху нерешените проблеми в циганските махали и благоустрояването на кварталите.