дом Общество Нова съвременна тоалетна ще бъде изградена на площад „Централен“

Нова съвременна тоалетна ще бъде изградена на площад „Централен“

361
ДЯЛ

Нова съвременна тоалетна ще бъде изградена на площад „Централен“ в Пловдив след реконструкцията му. Това съобщи пред журналисти кметът на Пловдив Иван Тотев. Вече е издадена заповед за събарянето на тоалетната, която беше изградена преди години там от предишния кмет Славчо Атанасов.

,,Тази тоалетна попада в сервитута на съоръжението и затова е необходимо да бъде съборена. За това няма да е необходимо ново съгласуване с Националния институт за недвижимо културно наследство“, каза кметът.

Той добави, че за новата ще е необходимо съгласуване. Но това няма да отнеме много време, тъй като същата тоалетна в Пловдив вече съществува и тя се намира на ул. „Железарска“.

,,Тя е много по-малка на габарити, но е много по-чиста“, обяви още кметът.

Новите супермодерни тоалетни се отварят с монети от 10, 20 и 50 стотинки, както и с монети от 1 лев, но системата не връща ресто. Когато помещението е свободно, свети зелена светлина.

За пенсионери, инвалиди и майки с деца до 6 години ползването им е безплатно, за тях има звънец за известяване и при натискането му пристига служител, който отключва тоалетната. Съоръженията са снабдени още със SOS бутон. След всеки човек цялото помещение се самопочиства, дезинфекцира и изсушава.

Снимка: Община Пловдив