дом Криминале Обвиниха в причиняване на смърт по непредпазливост мъжа, предизвикал катастрофата с влак...

Обвиниха в причиняване на смърт по непредпазливост мъжа, предизвикал катастрофата с влак през 2016

554
ДЯЛ

24-годишният Кязим С. официално ще трябва да застане пред Темида, за да докаже невинността си по обвиненията, че е предизвикал смъртта на съпругата си през 2016 година.

От Окръжна прокуратура – Пловдив са събрали достатъчно доказателства, за да са убедени, че въпросният трябва да носи пълната вина за смъртта на 24-годишната Н.И.

На 4 декември 2016 година двамата, заедно с невръстното им дете, тръгват за село Песнопой по лични дела, когато им се налага да пресекат надлеза над железопътна линия Пловдив-Карлово. Въпреки факта, че прелезът е неохраняем, мястото е маркирано с всевъзможни знаци и светлинни сигнализации, за да предупреждава преминаващите за идването на влакова композиция. Около 15:36 часа по разписание се движи локомотив с два вагона във въпросното направление, като машинистът е подал задължителния звуков сигнал за „Внимание“ при приближаване до пресечна точка с автомобилен или пешеходен път. Нито една от сигнализациите не е накарала Кязим С. да се съобрази с опасността и по тази причина той и семейството му са попаднали на релсите, точно когато влакът преминавал. Машинистът разполагал с 15 метра, за да подаде нов сигнал и да активира аварийната спирачка, но това не било достатъчно, за да се избегне катастрофата. В следствие на удара от раните си умира младата жена, а детето им получава трайни увреждания и временна опасност за живота, докато Каязим се разминава с леки травми.

Тепърва от Апелативният съд в Пловдив ще навлизат в детайли около престъплението по непредпазливост, но се очаква обвиняемият да получи сравнително лека присъда, поради редицата смекчаващи вината обстоятелства.

Източник: Агенция „Фокус“