дом Криминале Оправдаха шофьор на снегорин за катастрофа, но все пак му отнеха книжката

Оправдаха шофьор на снегорин за катастрофа, но все пак му отнеха книжката

751
ДЯЛ

Постановление на пловдивския Административен съд по делото за инцидента със снегорин от 21 януари 2017 година е, че шофьорът на тежкотоварната машина е бил невинен за инцидента, но бягството му от местопроизшествието му коства книжката за месец.

На въпросната дата при надлеза към магистрала „Тракия“ до Раковски снегорина блъска лек автомобил в гъстата мъгла, но вместо да спре, за да провери случилото се, той продължава да ежедневните си дела.

Пострадалият шофьор звъни на 112, за да подаде сигнал за инцидента, като е посъветват да продължи по пътя си, а от полицията съставят глоба в размер на 200 лева на въпросния шофьор на снегорина.

В последствие глобата е оспорена, като магистратите оневиняват общинския служител, тъй като превозното му средство е било добре осветено и се смята, че вината е на шофьора на леката кола.

Но фактът, че той не спира, за да се напише двустранен констативен протокол или намесата на полицията, го превръща в престъпник по друго обвинение, а именно напускане на местопроизшествието. Законът предвижда за това отнемане на свидетелството за правоспособност в рамките на 1 месец.

Решението на Административния съд е окончателно и не подлежи на допълнително обжалване.

Източник: „Марица“