дом Политика Още едно „Довиждане“ за Иван Тотев – няма го и в съветническата...

Още едно „Довиждане“ за Иван Тотев – няма го и в съветническата листа

289
ДЯЛ

Настоящият кмет на Пловдив и председател на градската структура Иван Тотев няма да се кандидатира за никакъв изборен пост в предстоящата кампания за местния вот.
Освен че няма да е в листата за общински съветници, той няма да е начело и на предизборния щаб на партията на Бойко Борисов. Това ще е зам.-кметът по култура Александър Държиков.
Очаква се Изпълнителната комисия на ГЕРБ да утвърди кандидатите за районни кметове на втория по големина град в страната. Припомням, че самият Тотев се отказа преди време публично от битката за градоначалник.
Иван Тотев коментира, че в избираемата листа на партията има и гражданска квота, в която влизат лица, близки до номинирания от ГЕРБ за кмет на Пловдив – сегашен областен управител Здравко Димитров.
По думите на градоначалника, в нея ще се очаква да бъдат включени известни пловдивчани като двамата лекари проф. Димитър Шишков и Калин Калинов, оперният изпълнител Ивайло Михайлов, Анести Тимчев и арх. Владимир Маринов
Фаворити за раойнни кметове са досегашните кметове Георги Стаменов – за „Централен“, Костадин Димитров – за „Тракия“ и Димитър Колев – за „Западен“, а новите номинации са на бившия депутат Костадин Язов- за „Южен“, шефът на „Чистота“ Иван Стоянов – за „Източен“ и директорът на „Паркове и градини“ Стоян Алексиев – за „Северен“.