дом ТОП Пловдивската гимнастичка, тръгнала да покорява Холивуд

Пловдивската гимнастичка, тръгнала да покорява Холивуд

879
ДЯЛ

Когато говорим за кино, ние най-често се сещаме за Холивуд и хилядите касови продукции, заливащи киносалоните по целия свят. Но в последно време откриваме и едно положително възраждане на родното филмово изкуство, като все по-често попадаме на българи, пробиващи си път към голямата сцена. Делка Некова несъмнено е една от българките в чужбина, за която все по-често ще чуваме.

Причината е, че тя е основала собствена продуцентска компания на име Mermaid Entertainment, след като през 2010 година получи малка, но значима роля в хитовия комикс-филм „Железният човек 2„, заедно с Робърт Дауни-младши и Мики Рурк.

Днес Делка оглавява един свой полубиографичен проект на име „Делка: Гордо изправена или провалена„. За сценария тя черпи изцяло вдъхновение от личната си история, превърнала я от една от спортните надежди на България в популярна персона в шоубизнеса на Лос Анджелис.

Критиката в САЩ ѝ вещае бляскаво бъдеще, тъй като амбицията ѝ надскача многократно тази на повечето хора по света. Все пак, когато преди 7-8 години заминава за Америка, тя не знае и думичка на английски, но в продължение на 6 месеца отделя по 7 часа на ден, за да се образова. Подобна всеотдайност и упоритост се харесва принципно на бизнеса в страната на неограничените възможности и Холивуд бързо я приема за своя.

Ще проследим как ще се развие кариерата на нашенката, защото винаги е особено приятно да чуваме, че пловдивчани се доказват на международно ниво.