дом Криминале Полицията арестува абитуриент, опитал се да ги прегази по време на „белите...

Полицията арестува абитуриент, опитал се да ги прегази по време на „белите нощи“

725
ДЯЛ

Превъзбуден зрелостник от Английската гимназия в Пловдив влезе в съда, за да отговаря за безумните си действия по време на „белите нощи“.

Въпросното събитие е традиция за абитуриентите в училището, представляваща събор на всички завършващи гимназията в двора на ЕГ „Пловдив“ и футболните игрища в съседство на ФК „Марица„. Там младежите се събират, за да купонясват до припадък и прекалено често собствениците на по-мощни автомобили демонстрират уменията си на площадката, поставяйки в риск своите съученици и приятели наоколо.

В един от тези случаи се отзовал полицейски патрул по сигнал за нарушаване на обществения ред, а на мястото униформените едва не били прегазени от млад шофьор на BMW.

При опит той да бъде задържан се стигнало до преследване, но мощният спортен автомобил успял да се измъкне на полицаите, но само докато го открият в дома му в село Труд.

Момчето е съдено по бързата процедура за хулиганската проява, като книжката му е отнета за 5 месеца и ще трябва да плати глоба в размер на 1000 лева. Минималното наказание е благодарение на крехката му възраст и липсата на предходни провинения пред съда.

Източник: Marica.bg