дом Криминале Полицията изненада пътните джигити навръх празника

Полицията изненада пътните джигити навръх празника

268
ДЯЛ

Само за денонощие пловдивската полиция установи 1361 нарушения по пътищата и образува 20 бързи производства за криминални престъпления. Това стана при специализирана акция на територията на областта, провела се на 24 ти срещу 25 май.

В хода на операцията са проверени 1825 автомобила и 2150 души. Съставени са 340 акта и 870 глоби с фиш. Петима от водачите са хванати да шофират след употреба на наркотици, а 6 – с алкохол над 1.2 промила.

За превишена скорост са санкционирани 531 водачи. Засечени са 20 коли с движение с над 100 км/ч. в населено място, като най- високата заснета скорост е в Пловдив, където 41 годишна жена е шофирала със 142 км/ч. Заснетата извън населено място скорост е от 137 км/ч. при ограничение от 60км./ч

25 от проверените шофьори са били неправоспособни. Един тях, младеж, за да избегне наказание предложил на полицаите подкуп, но веднага е бил арестуван.

За управление на превозни средства без обезопасителен колан са санкционирани 197 водача. При проверките на двуколесни моторни превозни средства са констатирани 13 лица, които не са използвали обезопасителни каски.

При проверките са установени 8 водачи, които са имали неплатени глоби, на които са отнети свидетелствата за управление. С нередовни документи са били 140 души. 24 от автомобилите са били без застраховка гражданска отговорност. 10 от шофьорите са извършили нарушения, като говорили по телефона си по време на движение. Санкционирани са 9 водачи, преминали на червен сигнал на светофарна уредба.

34 от проверените лица са извършили нарушения, свързани с неспазване на пътни знаци, маркировка и светлинна сигнализация. От движение са спрени 6 превозни средства, Констатирани са 292 бр други нарушения по Закона за движение по пътищата.

Образувани са 20 бързи производства срещу извършители на криминални престъпления, извършени на територията на ОДМВР Пловдив. Установено е и лице, обявено за общодържавно издирване.